Nieuwjaarsborrel met Algemene ledenvergadering

Beste Wikkers! Dear Wikkers! [English below]

Op dinsdag 24 januari is het tijd voor onze jaarlijkse nieuwjaarsborrel! Hier ruimen we ook tijd in voor de jaarlijkse ledenvergadering. De nadruk van de avond ligt op de gezelligheid en daarnaast is het ook goed samen kort stil te staan bij de stand van zaken van onze club. We hopen dat jullie er allemaal bij zijn!

De nieuwjaarsborrel wordt dit jaar georganiseerd bij Mr. Pancake aan de Gronausestraat 710B. Het is fijn als je even laat weten of je komt of dat je echt echt iets anders hebt die avond. Let op dat de speelhal die avond niet beschikbaar is vanwege onze nieuwjaarsborrel! Dus…. komen!

** Dinsdag 24 januari om 19.30! De inloop is vanaf 19.15. **Met vriendelijke groet namens het bestuur,

[English]
On Tuesday January 24 there will be our annual New Year drink where we also take some time for the annual members meeting. The main goal is to have a good evening together and it’s also good to review the club’s situation. We hope that you all will be there!

The New Year drink this year is at Mr. Pancake, located at Gronausestraat 710B in Enschede. It would be nice if you could let us know if you will join this evening or that you really really have other commitments. Do note that the Pathmoshal is not available that evening due to our New Year drink event. So…. join in!

** Tuesday January 24 at 19.30! Opening from 19.15. **Best regards on behalf of the board,

Beste wensen voor 2023

Beste Leden, Beste Geïnteresseerden,

Wij wensen jullie een sportief en gezellig 2023.

Nog 1 weekje vakantie en dan beginnen we weer op dinsdag 10 januari met training voor de jeugd om 17u en voor volwassenen om 20u30 (vrijspelen ook mogelijk).

Tot op de baan,

Het bestuur.

Nieuwsbrief 4

Beste Wikkers, Dear Wikkers,

De nieuwsbrief is er weer!

[English]
It’s newsletter time!
And the good news: we have introcuduced an English section as wel, so enjoy!

Open the newsletter here

Met vriendelijke groet, namens de redactie!

Badmintonclub WIK80 zet vol in op de jeugd in samenwerking met Bamito.

Op zaterdag 3 december kwamen 11 enthousiaste badmintonliefhebbers van Badmintonclub BC WIK80 bijeen in de Pathmoshal in Enschede voor een sportieve bijscholing als assistent-trainer voor jeugdleden. Deze eendaagse cursus werd gegeven volgens het Bamito programma van Badminton Nederland. Bamito is opgezet om badmintonclubs te ondersteunen in de begeleiding van  hun jeugdspelers van 4 t/m 12 jaar. Onder leiding van Annie van Daal, oud bondscoach aangepast badminton en trainster van de jeugd bij haar eigen club in het westen, zijn enthousiastelingen wegwijs gemaakt in het programma.

Doel van de bijscholing

Het doel van deze bijscholing voor Badmintonclub WIK80 (WIK staat voor Willen is Kunnen en dat sinds 1980 ?) is de volgende stap in het professionaliseren van de jeugdtrainingen, gericht op het verhogen van de “fun”-factor en tegelijkertijd is er de samenhang met gefundeerd leren badmintonnen. De bijscholing werd breed gedragen want we hadden maar liefst 4 enthousiaste jeugdleden (Leeftijd tussen 12 en 18), 5 volwassenleden (ouders/bestuur/trainer) en zelfs een deelnemer in de vorm van een sportieve collega van een badmintonvereniging uit Hardenberg.

Bamito Programma

Het Bamito programma (meer info zie https://bamito.nl/) legt elk onderdeel begrijpelijk uit in handige trainingskaarten met een zeer praktische en bruikbare insteek. Een opbouwend “fun” en leerrijk programma voor ‘blauwe groep’ (de jongsten, 4-6 jarigen), via de ‘groene groep’ (6-9 jarigen), naar de ‘oranje groep’ (9-12 jarigen). Nog geen 3 dagen na deze bijscholing, nam één van de deelnemende ouders al de training voor onze 3 mini’s uit de blauwe groep voor zijn eigen rekening en kon de rest van de trainers meer de focus leggen op de gevorderde jeugdleden.

Enkele positieve feedback over de bijscholing van de enthousiastelingen: een jeugdlid: “ja! erg leuk om die verschillende oefeningen te leren kennen, erg inspirerend”; en een ouder “Het was inderdaad leuk en leerzaam”. Vol inspiratie en enthousiasme gaan we binnen de vereniging gebruik maken van deze trainingsaanpak bij onze jeugdtrainingen!

Samen sporten = samenwerken

BC WIK80 wil graag Annie van Daal bedanken voor het overbrengen van haar enthousiasme voor badminton. Ook bedanken we Sportaal en de Gemeente Enschede voor het meedenken en faciliteren van de bijscholing via het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord in Enschede. Ook dank aan onze sponsoren: El Niño; Germa Auto; Countus; RandZaak; Perfect Carwash en PeKock voor hun bijdrages.

En natuurlijk dank aan onze enthousiaste Wikkers!

BCWIK80 – Nederlandse Bond

Fijn om BCWIK80 in de communicatie van de Nederlandse bond te zien. Wij hebben er al zin in voor a.s. zaterdag. Heb je nog interesse neem contact op met Jan Beerens – voorzitter via voorzitter@bcwik80.nl

Bamito Jeugd – Bijscholing op zaterdag 3 december 2022

Beste Leden,

Huh? Welke trainer? Onze jeugd vraagt om aandacht… Wil jij de club helpen?

Bijgaand vinden jullie een uitnodiging om deel te nemen aan een www.bamito.nl bijscholing om beter met de jeugd te kunnen werken, dit op zaterdag 3 december a.s.

Inschrijven, neem contact op met Jan Beerens (Voorzitter@bcwik80.nl). Hoe meer hulp hoe gezelliger.

Reageren voor 18 november.


Willen is Kunnen

“Extra Techniek” clinic

Beste Wikkers, Dear Wikkers,

[English below]

In de vorige nieuwsbrief hadden we gemeld dat we willen gaan starten met een “Extra Techniek” clinic van Michel Smink. Michel Smink biedt normaal gesproken met zijn “TOP Badminton” extra traning aan.
Speciaal voor WIK gaat Michel een zes-tal clinics geven! Deze clinics zullen worden gegeven op de dinsdagavond en de eerste start komende dinsdag, 4 oktober, om 20:45u.

Mis deze kans niet om je techniek te verbeteren en sluit je erbij aan en doe mee dinsdag!

[ENGLISH]
In the previous newsletter we announced that special clinics for “Extra Techniques” will start. The clinics will be given by Michel Smink from “TOP Badminton”. Especially for WIK, Michel will give six clinics on the Tuesday evenings. This all starts coming Tuesday, at 8.45PM.

Don’t miss out on this chance to improve your technical skills! Be sure you join us coming Tuesday!


Met vriedelijke groet, names het bestuur,
With best regards, on behalf of the board,

After Summer

De vakanties zijn officeel weer voorbij voor de schoolgaande jeugd. En dus is BC WIK 80 weer op post op dinsdagen en vrijdagen om te badmintonnen. We zien jullie weer graag verschijnen.

Binnenkort meer nieuws.

probeerbadminton.nu 2022

Dag wikkers,

wik doet mee met de landelijke promotie campagne van de ?bond, https://www.probeerbadminton.nu/ vanaf 1september kunnen geïnteresseerde toekomstige potentiële leden 10 lessen volgen voor 25 euro. Dit kan je voorbij zien komen op Instagram ?en Facebook …De wik Facebook pagina gaat ook nieuw leven ingeblazen worden. Like, deel, … de berichten of post je eigen. Er zijn flyers in de pathmoshal om mee te nemen en te verspreiden op je werk, buurt, eetlocaties, cafés, waar jij zin hebt om het te delen. Met gedeeld werk komen we ver????. Vele handjes maken het werk licht.

Zomer 2022

De schoolvakanties zijn in aantocht en dus wensen wij jullie alvast fijne en deugddoende vakantie. Veel plezier met jullie coole (of warme) plannen. We zien je graag terug in september.

Tijdens de zomerperiode, lopend van 18 juli tot eind augustus kan er alleen op vrijdagavond gespeeld worden van 20u tot 22u. Iedereen is welkom – jeugd en volwassen spelers – en neem gerust een vriend of vriendin; broer of zus; opa of oma; oom of tante;… mee.

Dinsdag 12 juli sluiten we de dinsdagavond af met een kwartet toernooi. Uitsluitend en alleen voor de gezelligheid.

Hiermee sluiten we weer een mooi en sportief seizoen af. Tot op de baan!